fbpx

Om oss

Vi er to søstre, Hilde og Gunn som har en stor lidenskap for julen og alt det den byr på av tradisjoner og familiehygge. Vi er født og oppvokst i Åkrehamn på Karmøy, også kjent som stedet med Norges fineste strand.

Hilde har laget originale nisser siden tidlig på 1980 tallet.Dette har vært hennes store lidenskap og hobby. Gunn, som alltid har hatt stor tro på Hilde og hennes nisser,  har lenge ønsket at de som liker Hildes nisser skal slippe og stå på lange ventelister. Hun ønsket at de sammen kunne lage designer nisser av Hilde`s originale norske fjøsnisser.Hilde sa endelig ja, og i Januar 2017 startet de Dahlsnissen.

Drømmen er å få vise Hildes unike nisser frem til hele verden.

Logo-full
Dahlsnissen

Sammen med en koselig familiedrevet fabrikk, startet en tidkrevende, men interessant prosess. Utvikling av prototypen. Vi levde i spenning i over 9 måneder før vi endelig fikk se noen resultater. Så det var nesten som et svangerskap for oss dette.Vi stiller nemlig store krav til kvalitet. Leverandøren som skal strikke nisseklærne ,etter Hildes design, leverer også klær til Storbritannias kongehus. Kun det beste er godt nok for våre nisser.

De første nissebarna som såg dagens lys i 2017, var Krister og Andrea, som er oppkallt etter Hilde`s to barn. Året etter kom Alida som er oppkallt etter Gunns datter. Sammen med henne kom Oscar, som er alles faddebarn.Nissene kommer med flotte pins, med Dahlsnisse logo.

Våre flotte nostalgiske tre-esker kan også brukes til å sette nissene oppå. På undersiden av esken står det litt om designeren. Inne i lokket, er det bilde av den i familien Dahl som nissen heter etter.

Vi lanserer oss først i Norge, men etterhvert vil vi introdusere Dahlsnissen for flere andre land.  Vi mener at den norske fjøsnissen fortjener å komme i rampelyset, og har stor tro på at en naturtro ramp med glimt i øyet er savnet i flere land.Vi gjør vår ytterste for å få den beste kvaliteten, slik at nissene skal kunne arves i generasjoner. Meningen er å kunne bygge opp hele familier og nye nisser vil bli designet hvert år. Vi ønsker å skape en eksklusiv samleserie og samtidig ivareta norsk design og kulturhistorie på en elegant, men tradisjonsrik måte.

Dahlsnissen blir kun laget i begrenset opplag.

Om Designeren

Julens magi har trollbundet meg helt siden eg var liten pike. Den koselige adventstiden fra min svunne barndom, er minner jeg tar med meg gjennom hele livet. Tradisjoner er veldig viktige for vår familie og når pinnekjøtt-duften brer seg over hele huset, da er det endelig julaften. Barndoms minner som når når det banket på døren, og vi satt stive av fryd og forventninger, glemmes aldri. Julegjestene var mange og vi satt nesten oppå hverandre. Gjestene hadde morro av å banke litt før nissen kom, og da skvatt vi like mye hver gang. Lite visste jeg da om at det var nettopp denne karen eg skulle ta med meg gjennom livets karusell.

HISTORIEN KONSEPTET VÅRT ER BYGGET PÅ

Nå som godt voksen kjenner eg ennå den voksende fryden i hele kroppen, når selve julaften nærmer seg. Adventstiden starter tidlig og vi nyter familietiden sammen. Min datter elsker å bake, så sammen planlegges det hvilke julekaker som må bakes. Som mor som datter, stemmer nok ganske bra i vår familie <3

Så herlig å få lage nisser året rundt. Om eg ikke blir lei, nei det er jo helt fantastisk. Tenk å få lov  og være i julestemning, året rundt.

Helt siden jeg var liten, har jeg elsket å skape mitt eget design. Alt jeg laget måtte bære mitt preg. Tegning og maling har jeg drevet med så lenge jeg kan huske. Strikke å sy lærte jeg også tidlig i barneårene av min kjære mor, og min kjære bestemor lærte meg å hekle.

Ansikter har alltid fascinert meg. Så tidlig på 1980 tallet startet jeg å skulpturere i forskjellige materialer. Jeg var heldig, og fikk være med på flere kurs hjemme hos den anerkjente dukkekunstneren, Sissel B. Skille. Jeg elsket å skape disse små originale,fantastiske vesener. One of a kind nisser.

Mine  tradisjonelle norske fjøsnisser har nå sjarmert seg inn i flere norske  hjem,og andre land.

Eg har nå utviklet en ny serie med designer nisser. Denne eksklusive kolleksjonen av Dahlsnisser, er laget av høy kvalitet, slik at fjøsnissene kan arves i generasjoner. Jeg håper du vil like de nye nissene mine og ønsker dem velkommen inn i ditt hjem.

Med vennlig hilsen Hilde Dahl

Intervju av Dahlsnissen

Handlekurv
Rull til toppen